Udhëtimet që po i ndalon Trump pas sulmit kimik në Siri

Udhëtimet që po i ndalon Trump pas sulmit kimik në Siri

Presidenti i SHBA-ve Donald Trump ka anuluar udhëtimin e tij të parë zyrtar në Amerikën Latine për t’u përqendruar në reagimin ndaj një sulmi të dyshuar kimik në Siri.

Ai do të qëndrojë në Uashington për të “mbikëqyrur përgjigjen amerikane ndaj Sirisë”, thuhet në komunikatën e Shtëpisë së Bardhë.

Zëvendëspresidenti Mike Pence do të udhëtojë në vendin e tij në Peru për Samitin e Amerikës dhe pastaj Kolumbinë.

Burimet mjekësore thonë se dhjetëra persona u vranë në sulmin e dyshuar në Douma, por numrat e saktë janë të pamundur për të verifikuar.

Siria dhe mbështetësi i saj ushtarak Rusia kanë mohuar çdo përfshirje në incidentin e së shtunës. Ata kanë ftuar inspektorë nga Organizata për Ndalimin e Armëve Kimike për të vizituar Doumanën. /Insajderi.com