Uellsi po mbyllet dy javë rresht prej Covid 19

Uellsi po mbyllet dy javë rresht prej Covid 19

Uelli do të imponojë një bllokim dy-javor për ndërprerjen e përhapjes së madhe të Covid 19 që është duke ndodhur në kët shtet.

Nga e Premtja, të gjithë përveç punëtorëve thelbësorë duhet të qëndrojnë në shtëpi, pas vendimeve të marra nga qeveria uellsiane.

Kryeministri uellsian, Mark Drakeford tha se ai e kupton që njerëzit janë lodhur nga kufizimet e coronavirusit, por këto  rregulla më të ashpra janë thelbësore pasi njësitë për kujdesin kritik tashmë janë të mbushura plot.

“Do të duhet të jetë e mprehtë dhe e thellë në mënyrë që të ketë ndikimin që na nevojitet”, u tha Drakeford gazetarëve. “Të gjithë në Uells do të kërkohet të qëndrojnë në shtëpi.”

“Nëse nuk veprojmë tani, ajo do të vazhdojë të përshpejtohet.”, tha ai.

Kyçja do të fillojë të Premten dhe do të përfundojë më 9 nëntor. Të gjithë përveç punëtorëve thelbësorë do të duhet të punojnë nga shtëpia. Të gjitha bizneset jo-thelbësore të shitjes me pakicë, kohën e lirë, mikpritjes dhe turizmit do të duhet të mbyllen në Uells, ashtu si vendet e adhurimit.

Shumica e fëmijëve, përveç disa studentëve më të rritur, do të kthehen në shkollë në javën e dytë pas pushimit gjysmë-term.

Bizneset e prekura do të mbështeten nga një fond 300 milion paund (390 milion dollarë), tha Drakeford./Insajderi.com.