Ursula von der Leyen: Ligji i Hungarisë për LGBT është një ‘turp

Ursula von der Leyen: Ligji i Hungarisë për LGBT është një ‘turp

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka njoftuar që ekzekutivi i saj do t’i dërgojë një letër njoftimi zyrtar qeverisë hungareze mbi një ligj të fundit anti-LGBT.

Ligjvënësit hungarezë miratuan këtë muaj një projektligj që e bën të paligjshme portretizimin e homoseksualitetit dhe ndryshimin e seksit në materialin arsimor shkollor dhe programet televizive të synuara për njerëzit nën moshën 18 vjeç.

Qeveria e Kryeministrit Viktor Orban argumenton se ligji synon kryesisht pedofilinë.

Konflikti midis komunitetit LGBT dhe pedofilëve është denoncuar ashpër nga ekspertët e të drejtave të njeriut dhe shoqëria civile për përjetësimin e stereotipeve të dëmshme.

“Ky projekt-ligj hungarez është një turp,” tha von der Leyen të mërkurën në mëngjes. /Insajderi.com