Vaksina kineze kundër Covid rezulton e sukseshme në prova

Vaksina kineze kundër Covid rezulton e sukseshme në prova

Një vaksinë Covid-19 e zhvilluar në Kinë ka treguar sukses në provat e fazës mesatare, thonë studiuesit.

Ka disa vaksina që po zhvillohen në Kinë, disa prej të cilave tashmë po administrohen.

Sipas studiuesve, vaksina Sinovac Biotech çoi në një përgjigje të shpejtë imune gjatë provave me rreth 700 njerëz.

Njoftimi vjen pasi vaksinat evropiane dhe amerikane raportuan të dhëna të suksesshme nga provat e mëdha të fazës së vonë.

Tre vaksina, të zhvilluara në SH.B.A., Gjermani dhe Rusi, kanë lëshuar të gjitha të dhëna që sugjerojnë efikasitet prej më shumë se 90%, pas provave me dhjetëra mijëra njerëz./Insajderi.com

BBC News