Vaksina Moderna mund të bëhet vaksina e dytë e Covid në SHBA

Vaksina Moderna mund të bëhet vaksina e dytë e Covid në SHBA

Vaksina e Moderna është e sigurt dhe efektive 94%, thonë rregullatorët, duke hapur rrugën për autorizimin e urgjencës amerikane.

Analiza nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) thotë se mund të bëhet vaksina e dytë e Covid që lejohet në SH.B.A.

Kjo vjen një ditë pasi amerikanët në të gjithë vendin filluan të merrnin vaksinën Pfizer-BioNTech.

Ndryshe nga vaksina Pfizer, Moderna shot nuk kërkon depo ultra të ftohtë gjatë transportimit.

Të dhënat e Moderna u lëshuan nga FDA të martën, përpara takimit të panelit të vaksinave për të diskutuar ilaçin të enjten./Insajderi.com

BBC News