Vaksina Pfizer-BioNTech është 100 për qind efektive për këtë grup moshë

Vaksina Pfizer-BioNTech është 100 për qind efektive për këtë grup moshë
Burimi i fotografisë: Ted S. Warren/AP Photo

Vaksina e Coronavirusit e bërë nga Pfizer dhe partneri i saj BioNTech ishte plotësisht efektive në parandalimin e infeksionit midis adoleshentëve të moshës 12-15 vjeçare në një provë të fazës së vonë, njofton Insajderi.

Gjetjet paraprake të provës që regjistruan gati 2,300 adoleshentë amerikanë sugjerojnë që vaksina është edhe më efektive për atë grup moshë sesa për të rriturit, me efekte anësore të ngjashme.

Vaksina Pfizer-BioNTech është një nga tre të autorizuara për përdorim te të rriturit në Shtetet e Bashkuara dhe e vetmja që FDA ka lejuar t’u jepet tek personat 16 dhe 17 vjeçar. /Insajderi.com