Vaksina Pfizer mund të jetë një fitues edhe më i madh pas këtyre dy gjetjeve fantastike

Vaksina Pfizer mund të jetë një fitues edhe më i madh pas këtyre dy gjetjeve fantastike
Burimi i fotografisë: Getty Images

Nga 0 në 15 miliardë dollarë në më pak se dy vjet. Kjo është ajo që Pfizer pret të arrijë në minimum me vaksinën COVID-19 që shet me BioNTech, shkruan The Motley Fool, transmeton Insajderi.

Sidoqoftë, ka arsye të mira pse shuma totale e shitjeve për vaksinën COFID-19 të Pfizer të jetë shumë më e lartë se 15 miliardë dollarë.

Javën e kaluar, rezultatet nga dy studime dëshmojnë mirë se Pfizer mund të jetë një fitues edhe më i madh nga sa parashikohej pas këtyre dy gjetjeve fantastike.

Më 8 shkurt, dy studime të ndara u postuan nga studiuesit izraelitë në faqen shkencore në internet medRxiv.org. Këto studime theksuan të njëjtën gjetje: Vaksina e Pfizer duket se zvogëlon përhapjen e Coronavirusit të ri SARS-CoV-2 dhe jo vetëm që parandalon infeksionin tek individët e vaksinuar.

Një ekip tjetër kërkimor në Universitetin e Oksfordit zbuloi se individët që kanë marrë dy doza Comirnaty kanë përgjigje të forta të qelizave T kundër varianteve të Coronavirusit të Mbretërisë së Bashkuar dhe Afrikës së Jugut. Ky është një tregues premtues se vaksina e Pfizer është efektive në mbrojtjen nga këto variante të reja.

Dy studime izraelite duket se tregojnë se Comirnaty mund të ndihmojë në frenimin e përhapjes së COVID-19. Një studim i Universitetit të Oksfordit duket se mbështet efikasitetin e vaksinës në mbrojtjen nga dy variante të reja shqetësuese.

A mund të përkthehen këto gjetje në më shumë para për Pfizer? Studimet e botuara në internet nuk janë shqyrtuar ende nga kolegët. Por nëse gjetjet e tyre konfirmohen, është e mundur (dhe ndoshta do të ndoshë) që Pfizer mund të përfitojë financiarisht.

Është ende një pyetje të madhe pa përgjigje që është edhe më e rëndësishmja për fatin e Pfizer: Sa e gjatë është kohëzgjatja e mbrojtjes kundër infeksionit të Coronavirusit të siguruar nga Comirnaty?

Përgjigja për këtë pyetje është kritike. Nëse kërkohen vaksina vjetore përforcuese, Pfizer ndoshta mund të llogarisë në miliarda dollarë në shitje çdo vit për vaksinën e saj COVID-19 për një kohë të gjatë në të ardhmen. /Insajderi.com