Vazhdojnë tensionet mes Pekinit e Hong Kong-ut

Vazhdojnë tensionet mes Pekinit e Hong Kong-ut

Qeveria e Kinës ka dënuar dorëheqjen masive të shumicës së opozitës së Hong Kongut si një “farsë” dhe një “sfidë e hapur” ndaj autoritetit të saj.

Të mërkurën, 15 anëtarë të opozitës njoftuan dorëheqjen e tyre në shenjë solidariteti me katër kolegë ligjvënës të cilët ishin shkarkuar.

Pekini tha se të katër u gjykuan si një kërcënim për sigurinë kombëtare, raporton BBC.

Por shumë e shohin atë si kufizim të mëtejshëm të të drejtave të Hong Kongut, përfshirë lirinë e fjalës, të cilën Pekini e mohon.

“Nëse këta ligjvënës shpresojnë të përdorin dorëheqjen e tyre për të provokuar kundërshtim radikal dhe për të lypur ndërhyrje të huaja, ata kanë llogaritur keq,” tha një zëdhënës. /Insajderi.com