Vendet në të cilat punojnë më gjatë për të dalë në pension

Vendet në të cilat punojnë më gjatë për të dalë në pension

Italianët në një ndër popujt më të shëndetshëm në botë dhe sipas të dhënave të Eurostat, një italian punon mesatarisht 30.7 vite.

Nga ana tjetër, suedezët e zellshëm për punën punojnë mesatarisht 41.2 vite. Fqinjët e tyre në të gjithë Detin e Veriut, si Holanda, Danimarka, Britania dhe Gjermania kanë në mënyrë të ngjashme të njëjtën kohëzgjatje të kohës që punojnë.

Në të gjithë Evropën, njerëzit po punojnë më shumë se në të kaluarën.

Në 2015-n, evropianët punonin më shumë se 1.9 vite më shumë se një dekadë më parë.

Edhe për shqiptarët, me ligjin aktual të pensioneve, parashikohet që numri i viteve deri në 2029 do të arrijë 40 vjet, thotë EUROSTAT, përcjell albinfo.ch.

Personave në Maltë iu shtuan me 5.1 vite koha që iu duhet për të dalë në pension ndërmjet viteve 2005 dhe 2015, por përsëri ata punojnë vetëm 33.4 vjet për të përfituar pensionin e plotë, saqë europianët e veriut do të ndiheshin keq për ta.

Sipas të dhënave të Eurostat, vendet europiane që punojnë më pak janë Belgjika me 32.6 vite, Greqia me 32.3 vite, Bullgaria me 32.1 vite dhe Italia me 30.7 vite.