Vendi latino-amerikan që po sfidohet nga COVID-19

Vendi latino-amerikan që po sfidohet nga COVID-19

Peru ka njoftuar një rritje të mprehtë të numrit të vdekjeve të saj COVID-19, duke i dhënë kombit të Amerikës së Jugut shkallën më të keqe të lidhur me Coronavirusin për frymë në botë.

Në një njoftim nga pallati presidencial të hënën, u tha se më shumë se 180,000 njerëz kishin vdekur që nga fillimi i pandemisë – nga të dhënat e mëparshme që tregojnë se 69,342 peruan kishin vdekur për shkak të Coronavirusit.

Numri i ri përfshin vdekjet e raportuara midis marsit 2020 dhe 22 majit të këtij viti.

“Ajo që thuhet është se një numër i konsiderueshëm i vdekjeve nuk u klasifikuan si të shkaktuara nga COVID-19”, tha Ministri i Shëndetësisë Oscar Ugarte, duke shtuar se kriteret për caktimin e Coronavirusit të ri si shkak i vdekjes ishin ndryshuar. /Insajderi.com