Vendimi i Trump për të tërhequr trupat në Afganistan dhe Irak shkakton alarm

Vendimi i Trump për të tërhequr trupat në Afganistan dhe Irak shkakton alarm

Republikanët e moshuar dhe aleatët e SHBA kanë shprehur alarmin në njoftimin se një numër i madh i trupave amerikane do të largohen nga Afganistani dhe Iraku.

SH.B.A. do të tërheqë 2,500 trupa nga të dy vendet deri në mes të janarit, konfirmoi Departamenti i Mbrojtjes i SH.B.A.

Presidenti Donald Trump ka bërë thirrje prej kohësh që trupat të vijnë në shtëpi dhe ka kritikuar ndërhyrjet e SHBA jashtë vendit.

Kreu i NATO-s paralajmëroi për një “çmim shumë të lartë”. Udhëheqësi i shumicës së Senatit Mitch McConnell e quajti planin “një gabim”.

McConnell – zakonisht një mbrojtës i vendosur i z. Trump – gjithashtu paralajmëroi presidentin kundër vendimit se “çdo ndryshimi që lëkund tokën në lidhje me mbrojtjen dhe politikën e jashtme” para se të largohej nga Shtëpia e Bardhë.

Trump ende nuk do t’i pranojë demokratit Joe Biden dhe shkurtimet janë planifikuar të ndodhin pesë ditë para se Z. Biden të marrë detyrën në 20 Janar 2021./Insajderi.com

BBC News