Vërshimet në Kinë lagin për herë të parë që nga viti 1940 këmbët e statujës së famshme

Vërshimet në Kinë lagin për herë të parë që nga viti 1940 këmbët e statujës së famshme

Një statujës gjigande të Budës në Kinë i janë lagur këmbët nga ujërat e përmbytjes për herë të parë që nga vitet ’40, shkruan BBC,transmeton Insajderi.

Normalisht është lartë mbi vijën ujore, por zona është goditur nga përmbytja më e rëndë në 70 vjet.

Më shumë se 100,000 njerëz u është dashur të zhvendosen nga zona.

Statuja është një atraksion jashtëzakonisht i popullarizuar dhe shpesh vizitohet në lundrime përgjatë lumit Yangtze aty pranë dhe Tre Gorges.

Tourist boats next to the Leshan Buddha in February

Mediat shtetërore thanë që 180 turistë ishin shpëtuar nga vendi, ndërsa u rritën ujërat. /Insajderi.com

Rescuers help evacuated villagers get off boats onto land in Sichuan (18 August)

Waters reach the platform of the statue (12 Aug)

Tourists burn offerings at the feet of the Giant Buddha in 2016

The feet of the Giant Buddha