Vezët e Pashkëve bëhen simbol i rezistencës për protestuesit anti-grusht shtet në Mianmar

Vezët e Pashkëve bëhen simbol i rezistencës për protestuesit anti-grusht shtet në Mianmar
Burimi i fotografisë: STR / AFP - Getty Images

Kundërshtarët e sundimit ushtarak në Mianmar shkruajtën mesazhe proteste në vezët e Pashkëve të dielën, ndërsa të tjerët ishin në rrugë, duke u përballur me forcat e sigurisë pas një nate të ndezur nga qirinjtë për qindra të vrarë që nga grusht shteti i 1 shkurtit.

Sipas NBC Neës, mesazhet duke përfshirë “Ne duhet të fitojmë”, “Revolucioni i Pranverës” dhe “Dil jashtë MAH” u panë në vezë në fotografi në mediat sociale, kjo e fundit i referohej udhëheqësit të juntës Min Aung Hlaing. Pashkët nuk festohet gjerësisht në Mianmar kryesisht budiste.

Shoqata e Ndihmës për të Burgosurit Politikë (AAPP), një grup aktivist që monitoron viktimat dhe arrestimet që kur ushtria përmbysi qeverinë e zgjedhur të laureatit të Nobelit Aung San Suu Kyi, tha se numri i të vdekurve ishte rritur në 557, që nga e shtuna. /Insajderi.com