Virgin Hyperloop bën transportin e parë testues me pasagjerë

Virgin Hyperloop bën transportin e parë testues me pasagjerë

Virgin Hyperloop ka provuar udhëtimin e saj të parë me pasagjerë, në shkretëtirën e Nevada.

Koncepti futuristic i transportit përfshin pods brenda tubave vakum që transportojnë pasagjerë me shpejtësi të lartë.

Në provë, dy pasagjerë – të dy stafi i ndërmarrjes – udhëtuan në gjatësinë e një pista testimi 500 milion në 15 sekonda, duke arritur 107 milje në orë (172 km / orë).

Sidoqoftë, kjo është një pjesë e ambicjeve të Virgin për shpejtësi udhëtimi prej më shumë se 1.000 km / orë.

Virgin Hyperloop nuk është firma e vetme që zhvillon konceptin, por askush nuk ka transportuar pasagjerë më parë.

Sara Luchian, drejtoreshë e përvojës së klientit, ishte një nga dy personat në bord dhe përshkroi përvojën si “ngazëllyese si psikologjikisht dhe fizikisht” për BBC menjëherë pas ngjarjes.

Ajo dhe shefi i teknologjisë Josh Giegel kishin veshur qizme të thjeshta dhe xhinse, më parë sesa kostume fluturimesh për ngjarjen, e cila u zhvillua të dielën pasdite jashtë Las Vegas. Zonja Luchian tha se udhëtimi ishte i qetë dhe “aspak si një rrotullues” megjithëse përshpejtimi ishte “më i zymtë” sesa do të ishte me një udhë më të gjatë. Asnjë prej tyre nuk ndihej i sëmurë, shtoi ajo.

Ajo tha se shpejtësia e tyre u pengua nga gjatësia e pistës dhe nxitimi i kërkuar./Insajderi.com

BBC News