Virologia kineze poston raportin që pretendon se COVID-19 u krijua në një laborator në Wuhan

Virologia kineze poston raportin që pretendon se COVID-19 u krijua në një laborator në Wuhan

Një virologe kineze e cila ka pretenduar se COVID-19 ishte bërë nga njerëzit në një laborator në Kinë lëshoi një raport të hënën që ajo thotë se mbështet pretendimin e saj shpërthyes, shkruan New York Post, transmeton Insajderi.

Dr. Li-Meng Yan, një ish-studiuese në Shkollën e Shëndetit Publik të Hong Kongut, postoi një letër në faqen e internetit Zenote, ku ajo tregon se si SARS-CoV-2 mund të “krijohet me lehtësi” në një vendosje laboratorike në gjashtë muaj.

Punimi, i bashkë-autorizuar me dy të tjerë, titullohet “Karakteristikat e pazakonta të gjenomit SARS-CoV-2 që sugjeron modifikim të sofistikuar laboratorik në vend të evolucionit natyror dhe përvijim i rrugës së saj sintetike të mundshme.”

Ai pretendon të theksojë se si “SARS-CoV-2 tregon karakteristika biologjike që nuk janë në përputhje me një virus zoonotik që ndodh natyrshëm”.

Shkencëtarë të tjerë nga Kalifornia kanë botuar më parë një artikull të revistës që tregon sekuencën gjenetike të virusit për të cilën ata thonë se dëshmon se “SARS-CoV-2 nuk është një konstrukt laboratorik ose një virus i manipuluar me qëllim”. /Insajderi.com