Volvo e shqetësuar me politikën tregtare të presidentit Trump

Volvo e shqetësuar me politikën tregtare të presidentit Trump

Njeriu i parë i Volvo, Hakan Samuelson, shprehu shqetësimin për një luftë të mundshme tregtare ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Evropian.

Samuelson vuri në dukje se numri i automjeteve që prodhohen në Shtetet e Bashkuara po rritet, duke shprehur shpresën se taksat e mundshme shtesë do të kursehen.

“Administrata Trump dëshiron që makinat të prodhohen në SHBA për të reduktuar deficitin e tregtisë. Rastësisht, ne bëjmë të njëjtën gjë. Do të prodhojmë 150.000 automjete në vit në SHBA, nga e cila gjysma do të eksportohen. Shpresoj se ata do të vendosin taksa ndaj dikujt tjetër” , tha Samuelson.

Volvo ka zbuluar një plan për të ndërtuar një fabrikë në SHBA në vitin 2015, para se Trump të zgjidhej president dhe kërcënoi të vendosë tarifa ndaj  automjeteve.

Kompania suedeze nuk është duke u përpjekur për të minimizuar ndikimin e tensioneve tregtare midis Shteteve të Bashkuara në BE.

Për shkak të tarifës prej 27.5%, Volvo ndërpreu importimin e automjeteve të saj në Kinë. Në vend të kësaj, modele të tilla si XC60 në SHBA janë importuar nga Evropa.