Vrasja e gazetarit në Sllovaki, gjykata nuk e anulon lirimin e të akuzuarit

Vrasja e gazetarit në Sllovaki, gjykata nuk e anulon lirimin e të akuzuarit

Gjykata e Lartë e Sllovakisë ka anuluar lirimin e një biznesmeni të akuzuar për urdhërimin e vrasjes së një gazetari dhe të fejuarës së tij.

Gazetari Jan Kuciak dhe Martina Kusnirova u vranë në Shkurt 2018. Kuciak kishte hetuar pretendimet për korrupsion para vdekjes së tij.

Krimi shkaktoi protesta dhe dorëheqjen e kryeministrit të atëhershëm, raporton BBC.

Marian Kocner, një fokus i raportimit hetimor të Kuciak, u lirua nga akuza në shtator.

Gjykatësit më pas zbuluan se prokurorët nuk kishin arritur të provonin që biznesmeni i profilit të lartë dhe një e pandehur tjetër, Alena Zsuzsova, kishin urdhëruar vrasjet.

Por të martën, Gjykata e Lartë pranoi një apel kundër shfajësimit të dy të dyshuarve, duke gjetur se kishte “disa gabime” në gjykimin fillestar. /Insajderi.com