Vritet fotografi i cili dokumentoi tmerrin në Siri

Vritet fotografi i cili dokumentoi tmerrin në Siri

Anas al-Dyab, fotografi sirian dhe anëtari i grupit të kërkimit dhe shpëtimit vullnetar i njohur si Helmetë e Bardhë, u vra të dielën. Ai ishte 23 vjeç.

Grupi humanitar, i njohur zyrtarisht si Mbrojtja Civile e Sirisë, përshkroi al-Dyabin si një hero dhe një aktivist, i cili kaloi vite duke dokumentuar tmerret e sirianëve përballë regjimit të Bashar al-Assad dhe forcave ruse.

Fotografia e Al-Dyab shpesh kapi shkatërrimin dhe tragjedinë e luftës. Por ajo gjithashtu tregoi njerëzimin dhe guximin e njerëzve që jetuan në prag të tij.