Vullnetari për vaksinën kundër Covid-19 përjetoi ethe lodhje dhe temperaturë si efekt anësorë

Vullnetari për vaksinën kundër Covid-19 përjetoi ethe lodhje dhe temperaturë si efekt anësorë

Astra Zeneca e ndaloi testimin e vaksinës pasi një participant në Angli përjetoi efekte anësore në një studim sipas të cilit ekspertët thonë mund të dalë gjatë vitit tjetër.

Një participant në testimin e kësaj vaksine pati kokëdhembje, ethe dhe temperaturë disa orë pasi iu dha.

Vullnetari anonim mori vaksinën e parë në muajin Maj, tha për MailOnline se “u zgjova në ora 2 të mëngjesit sepse kisha ethe, mirëpo temperaturën e kisha mbi 39C.

“Ndjehesha shumë i dobët dhe nuk mund të ngrihesha prandaj partnerja ime më dha një paracetamol. Temperatura vazhdoi edhe për një ditë dhe unë ndihesha i lodhur dhe letargjik.”

Injeksioni e la aq të lodhur sa ai vetëm mund të flinte edhe në ditën në vazhdim. Të gjitha tendencat e parashikuar për të testuar vaksinën u ndaluan./Insjaderi.com