VV ka një tjetër ide për Rimëkëmbjen Ekonomike

VV ka një tjetër ide për Rimëkëmbjen Ekonomike

Lëvizja Vetëvendosje ka ardhur me një tjetër ide për Rimëkëmbje Ekonomike, njofton Insajderi.

Albin Kurti gjatë bisedave me ekonomistë ndërkombëtarë kishte kritikuar idenë e tërheqjes 10% të trustit pensional.

Alternativa e kësaj është; mundësia që qytetarët të marrin kredi pa kamatë dhe normën e interesit ta paguajë shteti.

Këtë ide e ka prezantuar ish-ministri i Financave në Qeverinë Kurti, Besnik Bislimi, në një intervistë për RTV Dukagjini.

Ai ka thënë së një kredi e tillë do t’i ndihmonte shumë familje e njëkohësisht do t’i mundësonte bankave të qarkullonin mjetet e tyre financiare të pashfrytëzuara.

Vlera e kredisë sipas tij do të jetë 900 euro, ndërsa kosto që i ngarkohet shtetit për kryerjen e kamatave është 20 milionë euro – në bazë të këtij propozimi.

“Secila prej këtyre 350 mijë familjeve do të mund të merrnin kredi me 0% interes për pesë vite deri në 900 euro pra sa dy paga mesatare në Kosovë. Pra masa e kredisë do të ishte e barabartë për të gjithë. Kostoja që shteti do të barte për të mbuluar interesin bankar do të ishte 20 milionë euro”, tha Bislimi. /Insajderi.com