Zbulohen mbi 100 kafka në një regjion aztek

Zbulohen mbi 100 kafka në një regjion aztek

Arkeologët kanë zbuluar një pjesë të re të një kullë të famshme aztek me kafka në Mexico City, shkruan AP, transmeton Insajderi.

Struktura, e quajtur Huei Tzompantli, u zbulua për herë të parë pesë vjet më parë nga arkeologët me Programin Urbanistik të Arkeologjisë (PAU) të Institutit Kombëtar të Antropologjisë dhe Historisë së Qeverisë së Meksikës (INAH).

Tani, arkeologët thanë se ata kanë gjetur një shtesë prej 119 kafka njerëzore në anën lindore të kullës, sipas një deklarate nga INAH.

Besohet të jetë një nga shtatë koleksionet e kafkave që qëndronin në kryeqytetin aztek Tenochtitlan.

Një total prej 484 kafka ishin identifikuar më parë në vend, gjë që arkeologët thonë se daton të paktën në një periudhë midis viteve 1486 dhe 1502.

Sipas deklaratës, muri i sapo zbuluar përbëhet nga kafka burrash, grash dhe fëmijësh që u vranë gjatë flijimeve rituale për perënditë.

Të paktën tre fëmijë u zbuluan midis kafkave, të identifikuara nga ndërtimi i tyre më i vogël dhe dhëmbët ende në zhvillim. /Insajderi.com