Zbulohet marka më e besueshme e makinave të vitit 2019

Zbulohet marka më e besueshme e makinave të vitit 2019

Këto janë makinat me më së paku probleme. Veturat më të besushme janë ranguar nga një sondazh i JD në Britani të Madhe që tregon se sa të besueshëm janë prodhuesit e makinave.

Çdo vit studimi shikon se cilat makina dhe marka vuajnë nga incidentet më të vogla dhe më të pakta për të provuar se sa janë të besueshme. Studimi mat 177 simptoma të problemeve në tetë kategori: pamja e jashmte e automjeteve; përvoja lëvizëse; tiparet / kontrollet / shfaqjet (FCD); audio / komunikim / argëtim / navigim (ACEN); vende; ngrohja, ventilimi dhe klimatizimi (HVAC); brendshme e automjeteve;  motori dhe transmetimi. Këtë vit studimi zbuloi se teknologjitë e reja po shkaktojnë më shumë incidente për pronarët.

Sistemet audio / komunikative / zbavitëse / navigacion (ACEN) përbënin gjysmën e 10 çështjeve më problematike që pronarët i citojnë në automjetin e tyre të ri, gjetën studimin.

ACEN mesatarisht krijon rreth 16.6 PP100 dhe ndërsa kjo është një përmirësim nga viti 2018, kjo kategori u gjet për të luftuar me çështjet me Bluetooth të integruar, njohjen e integruar të zërit, sistemet e navigimit dhe pritjen e dobët të radios.

Peugeoti është ranguar si makina më e besueshme me një rezultat prej 77 PP100. Pastaj Skoda 88 PP100, Hyundai 90 PP100, Nissan 94 PP100 dhe Suzuki 94 PP100 për të përmbyllur top pesëshen.

Në anën tjetër të shkallës, veturat me më së shumti probleme është BMW’ja me mesatarisht 181 PP100, pastaj Fiati 173 PP100 dhe Audi me 197 PP100.

Sondazhi gjithashtu ka gjetur se problemet me motor kanë ndikimin më negativ në kualitet dhe besueshmëri përgjatë gjithë industrisë.

Në veçanti, pronarët e makinave më luksoze kanë 12% më pak mundësi që të blejnë të njetjën makinë pasi i dalin probleme në motor.

Problemet me makina elektrike dhe hibride janë më të mëdha në total, se sa makinat që vihen në funksion me anë të karburanteve.