Zbulohet vaksina për malarien – 75 përqind efektive

Zbulohet vaksina për malarien – 75 përqind efektive

Ekipi i Oxfordit ka zbuluar një vaksinë kundër mushkonjave, e para që ka qëlluar ndonjëherë që të jetë më shumë se 75 për qind efektive, përcjell Insajderi.

Studiuesit e Universitetit të Oksfordit shpresojnë që kjo vaksinë të miratohet në dy vitet e ardhshme

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, në vitin 2019 kishte rreth 229 milionë raste të malaries në të gjithë botën, duke rezultuar në rreth 409,000 vdekje, njofton DailyMail.

Në këtë rast, studiuesit në Britani kanë zhvilluar vaksinën më të efektshme të malaries në botë, duke u bërë e para për të arritur qëllimin e efikasitetit të specifikuar nga OBSH me 75 për qind.

Ata shpresojnë se vaksina mund të aprovohet për përdorim brenda dy viteve të ardhshme, duke u mbështetur në shpejtësinë dhe mësimet e nxjerra përmes zhvillimit të shpejtë të sulmeve COVID-19.

“Me angazhimin nga partneri ynë tregtar, Instituti Serum i Indisë, për të prodhuar të paktën 200 milion doza në vit në vitet e ardhshme, vaksina ka potencialin të ketë një shëndet publik të madh ndikimi nëse arrihet licensimi”, ka thënë drejtori i Institutit Jenner dhe Profesori i Vaksinologjisë në Universitetin e Oksfordit, Adrian Hill. /Insajderi.com