Zjarr dhe “luftë”, ushtria amerikane manovron në Gjermani

Zjarr dhe “luftë”, ushtria amerikane manovron në Gjermani

Për herë të parë pas një kohe të gjatë, brigada e artilerisë në terren e ushtrisë amerikane solli një “stuhi zjarri” në Gjermani, duke përdorur sistemet e tyre të rënda raketore.

Ushtria amerikane ka njoftuar se Batalioni i 1, Regjimenti i 6-të, i Brigadës së 41-të të Artilerisë Fushore, zhvilloi stërvitjen e tyre të parë të zjarrit që nga riaktivizimi në shtator të vitit 2019 në zonën e stërvitjes në Grafenwoehr.

“Ky është zjarri i parë i drejtpërdrejtë i një njësie me qendër evropiane që nga viti 2004”, tha koloneli Anxhel Llompart, komandanti i Batalionit 1-6.

Sipas tij, ky është një moment kyç në gatishmërinë e tyre që tregon se ne tani mund të kalojmë në një trajnim më kolektiv me partnerët dhe aleatët.

“Ushtarët kanë punuar me të vërtetë shumë dhe kanë punuar për shumë orë për të siguruar që pajisjet e tyre luftarake janë gati dhe që ata janë fizikisht dhe mendërisht të aftë për të ekzekutuar misionin që iu jepet”, tha komandanti e ushtrisë Sgt. Major David Cecil. /Insajderi.com