Policia italiane ka arrestuar 15 zjarrfikës vullnetarë në Siçili, të akuzuar për zjarrvënie të qëllimshme në mënyrë që të përfitonin pagesa për shuarjen e tyre. " />

Zjarrvënie të qëllimshme për t’u paguar për shuarjen e flakëve

Zjarrvënie të qëllimshme për t’u paguar për shuarjen e flakëve

Policia italiane ka arrestuar 15 zjarrfikës vullnetarë në Siçili, të akuzuar për zjarrvënie të qëllimshme në mënyrë që të përfitonin pagesa për shuarjen e tyre.

Hetimi ndaj këtij mashtrimi zbuloi se zjarrfikësit vullnetarë i kishin telefonuar numrit të emergjencave 115, ose u kishin kërkuar miqve dhe të afërmve për ta bërë diçka të tillë. Kreu i tyre thuhet që të ketë ndërruar enkas turnet e punës, në mënyrë që të lejonte vartësit e vet të shkaktonin zjarrvënien.

Ekipi në fjalë në rajonin e Raguzës u vu nën dyshim në momentin kur nisën të thirreshin për ndihmë më shpesh nga të tjerët. Secili prej tyre paguhej me 10 euro për orë pune.

Italianët po përjetojnë valën më të nxehtë të kohëve të fundit, me temperatura që shkojnë mbi 40 gradë dhe që ndihen deri në 55 gradë Celsius, dhe të ndikuar nga thatësira janë ndeshur shpesh me zjarre.

Spanja, Portugalia, jugu i Francës dhe vendet e Ballkanit janë përballur gjithashtu me temperatura tej normales në këtë verë të nxehtë. Media italiane raporton se shumica e 15 zjarrfikësve vullnetarë janë arrestuar në Raguza dhe kanë pranuar zjarrvënien e qëllimshme. Raguza është një rajon në jug të Siçilisë, rreth 105 km larg Katanias.