Zvarranikët e rrallë të kontrabanduar nga Meksika gjenden në aeroportin gjerman të qepur brenda kukullave

Zvarranikët e rrallë të kontrabanduar nga Meksika gjenden në aeroportin gjerman të qepur brenda kukullave

Zyrtarët doganorë të aeroportit gjerman kanë gjetur 26 zvarranikë të rrallë – 10 prej tyre të vdekur – të kontrabanduar brenda parcelave të lodrave dhe ëmbëlsirave nga Meksika.

Disa nga kafshët e ngordhura ishin mbytur ndërsa ishin qepur brenda kukullave prej pëlhure, tha një deklaratë nga dogana e aeroportit të Këlnit.

Zhapin me brirë të rrezikuar, hardhuca alligator dhe breshka kuti ishin të destinuara për blerësit privatë në Gjermani.

Ata janë midis shumë specieve që marrëveshja globale e Cites kërkon të mbrojë.

Zyrtarët gjermanë tani po përpiqen të zbulojnë origjinën e zvarranikëve, duke përdorur mostra të ADN-së.

Nuk është ende e qartë nëse ata janë marrë nga natyra apo nga programet e shumimit. Ata u gjetën në dy pako të sekuestruara më 30 tetor dhe 8 nëntor./Insajderi.com

BBC News