Zvicra në rendin e parë për punëtorët më të aftë në botë

Zvicra në rendin e parë për punëtorët më të aftë në botë

Është bërë e ditur se Zvicra ka ruajtur vendin e saj të parë në renditjen e konkurrencës së talenteve globale të lëshuar gjatë Forumit Ekonomik Botëror në Davos këtë javë, transmeton albinfo.ch.

Indeksi i Konkurrencës Global i Talenteve (GTCI) renditi Zvicrën në vendin e parë nga 132 vendet e anketuara.

Duhet theksuar se Zvicra fitoi vendin e parë për të tetë vite radhazi, qysh kur Indeksi u lëshua në 2013 nga agjensia e rekrutimit Adecco, Shkolla e Biznesit INSEAD dhe Google.

“Zvicra mbetet udhëheqësi e hapur në GTCI për shkak të shfaqjeve të saj të forta në pothuajse çdo dimension”, thanë autorët e studimit, raporton “The local”

Vendi mori rezultate të larta në aftësinë e tij për të tërhequr, mundësuar dhe ruajtur punëtorë të aftë.

Një tregues i mirë i konkurrencës së talentëve të saj të fortë në të gjithë bordin është se ky vend vendosi mirë lidhjete me aftësitë profesionale dhe teknike, si dhe mësimin gjatë gjithë jetës dhe qëndrueshmërinë.

SHBA dhe Singapori ndjekin përkatësisht në vendin e dytë dhe të tretë. Por shtatë nga 10 vendet kryesore janë në Evropë: Suedia (4), Danimarka (5), Hollanda (6), Finlanda (7), Luksemburgu (8) dhe Norvegjia (9).

Sidoqoftë, Zvicra nuk doli mirë, në aspektin e barazisë gjinore dhe tolerancës së minoriteteve dhe emigrantëve, vuri në dukje studimi.

Në renditjen e përgjithshme të konkurrencës së 155 qyteteve individuale, Cyrihu është në vendin e 17-të, duke shënuar mjaft në drejtim të teknologjive të përparuara, përfshirë fintech dhe medtech.

Gjeneva, në vendin e 34-të, në fusha si mjedisi dhe siguria.

New York kryeson renditjen e qytetit, e ndjekur nga Londra, Singapori, San Francisco dhe Boston.

Sidoqoftë, Zvicra gjithashtu zuri vendin e parë në një studim të mëparshëm ndërkombëtar të vendeve më tërheqëse për punëtorët e aftë.