Zyra e BE-së në Kosovë mbështetë publikimin e emrave të bizneseve të cilat përfituan nga Rimëkëmbja Ekonomike

Zyra e BE-së në Kosovë mbështetë publikimin e emrave të bizneseve të cilat përfituan nga Rimëkëmbja Ekonomike

Shefi i Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomáš Szunyog, ka mbështetur publikimin e emrave të pesëdhjetë kompanive që përfituan më së shumti nga Pako e Rimëkëmbjes Ekonomike.

Të premten, ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, publikoi listën me përfituesit kryesor të mjeteve financiare nga shteti.

Këtë veprim Hekuran Murati, deklaroi se e bëri për shkaqe të transparencës, raporton Insajderi.

Njëjtë mendon edhe shefi i zyrës së BE-së. Ai ka deklaruar të premten se transparenca ishte kusht i Bashkimit Evropian për dhënien e huasë për Kosovën me vlerë prej 100 milionë eurosh.

“Unë mbështes vendimin e Hekuran Muratit për të publikuar listën e 50 përfituesve më të mëdhenj nga fondet publike të Kosovës. Një hap pozitiv drejt transparencës dhe llogaridhënies. Ky është një kusht për të cilin BE-ja ra dakord me Kosovën kur u nënshkrua marrëveshja e huasë për ndihmë makro financiare prej 100 milion euro”, ka shkruar ai në Twitter.

Publikimi i emrave të përfitueseve nga Pako e Rimëkëmbjes Ekonomike nuk është parë si “formë transparente” nga të gjithë.

Ish-ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, një akt të tillë e cilësoi si “urrejtje të Qeverisë për sektorin privat”. /Insajderi.com