10 vendet evropiane ku konsumohet më së shumti alkool

10 vendet evropiane ku konsumohet më së shumti alkool

Njerëzit në kontineitn evropian konsumojnë më shumë alkool se në çdo pjesë tjetër të botës, duke pirë kështu një mesatare prej 8.71 litra, ose mesatarisht rreth 25 gota birrë për person në vit.

Këto janë të gjetura të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, që e ka cilësuar pirjen e alkoolit si një nga problemet madhore, së bashku me duhanin dhe mbipeshën, shkruan The US News.

Top 10 vendet që e konsumojnë alkoolin më së shumti janë :
1.Bjellorusia 14.37 l
2.Andorra,  13.31 l
3.Lituania,12.9 l
4.Irlanda,12.78 l
5.Republika e Çekisë,12,69 l
6.Austria,12.1 l
7.Franca,11.9 l
8.Estonia, 11.36 l
9.Luksemburg,11,36 l
10.Gjermania,11.21 l