Vëllau i Princesësh Diana kërkon hetim mbi intervistën Panorama

Vëllau i Princesësh Diana kërkon hetim mbi intervistën Panorama

Vëllau i Princeshës Diana ka bërë thirrje për një hetim të BBC mbi deklaratat bankare të falsifikuara që ai thotë se ndihmuan në sigurimin e intervistës historike Panorama të motrës së tij.

Charles Spencer tha se u përdorën hile për të siguruar intervistën e vitit 1995 Martin Bashir me princeshën.

Në një letër drejtorit të përgjithshëm të BBC Tim Davie, raportuar nga Daily Mail, akuzoi BBC për një “zbardhje”.

BBC ka kërkuar falje për deklaratat e falsifikuara, por shënimi nga princesha thotë se ajo nuk i ka parë ato.

“Ata nuk kishin luajtur asnjë rol në vendimin e saj për të marrë pjesë në intervistë,” tha BBC.

Korporata tha se do të hetojë “informacionin e ri” por kjo nuk është “momentalisht” nga fakti që Bashir ishte “seriozisht i sëmurë” dhe i paaftë për të diskutuar pretendimet.

Bashir, 57 vjeç, aktualisht redaktor i BBC Neës religion, ka qenë i sëmurë me Covid-19, tha BBC muajin e kaluar.

Gati 23 milion njerëz u akorduan për të parë intervistën Panorama, të regjistruar gati 25 vjet më parë, më 20 nëntor 1995.

Në intervistë princesha tha se “ishim tre në këtë martesë”, duke iu referuar marrëdhënies së Princit Charles me Camilla Parker-Boëles. Në atë kohë Princesha Diana ishte ndarë nga Princi Charles por ende nuk ishte divorcuar./Insajderi.com

BBC News