Aeroporti në Qatar ‘ekzaminon’ udhëtaret gra pasi një foshnjë gjendet në tualet

Aeroporti në Qatar ‘ekzaminon’ udhëtaret gra pasi një foshnjë gjendet në tualet

Australia ka ngritur “shqetësime serioze” me Qatar pasi gratë thuhet se iu nënshtruan një kontrolli të brendshëm ndërsa përpiqeshin të hipnin në një fluturim nga Doha për në Sydney.

Kontrollet thuhet se ndodhën pasi stafi në Aeroportin Ndërkombëtar Hamad zbuloi një fëmijë të lindur para kohe në një tualet terminal.

Ka raporte të ndryshme nëse foshnja ishte gjallë apo e vdekur.

Trembëdhjetë australianë ishin midis atyre që thuhet se janë ekzaminuar.

Gratë u dërguan në një ambulancë dhe u atyre u tha që të hiqnin të brendshmet e tyre para se të kontrolloheshin, njoftoi Channel Seven.

Grave nuk iu tha pse po kontrolloheshin, përpara se të hipnin në fluturimin e Qatar Airëays në 2 Tetor.

Qeveria Australiane ka ngritur incidentin me autoritetet e Katarit.

“Ne kemi regjistruar zyrtarisht shqetësimet tona serioze në lidhje me incidentin me autoritetet e Katarit dhe jemi siguruar që informacioni i hollësishëm dhe transparent mbi ngjarjen do të sigurohet së shpejti,” i tha medias lokale një zëdhënës i Departamentit Australian të Punëve të Jashtme dhe Tregtisë.

Një zëdhënës i policisë së New South Wales, i cili drejton operacionin e karantinës së hotelit për ato që arrijnë në Sydney, tha për incidentin e tetorit: “Ato gra përfunduan karantinën e detyrueshme në NSW, gjatë së cilës kohë atyre iu sigurua mbështetje mjekësore dhe psikologjike nga NSW Health”./Insajderi.com