Afër 9 mijë foshnje u lindën në QKUK gjatë vitit të kaluar

Afër 9 mijë foshnje u lindën në QKUK gjatë vitit të kaluar

8 mijë e 984 foshnje janë lindur gjatë vitit 2021 në në Klinikën e Gjinekologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës.

Prej tyre, 202 janë binjakë, 16 trinjakë dhe 2 katërnjakë.

Kështu është bërë e ditur nga Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës.

“Sipas raportit të punës, 4 mijë e 735 foshnje i përkasin gjinisë mashkullore, kurse 4 mijë e 249 foshnje tjera gjinisë femërore”, thuhet në njoftimin për media.

Vlen të theksohet se 2 mijë e 501 lindje janë kryer me operacion.