Lista Serbe paralajmëron protesta në institucionet e Kosovës

Lista Serbe paralajmëron protesta në institucionet e Kosovës

Kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq, pas takimit me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se serbët nuk mund ta tolerojnë terrorin e Prishtinës dhe paralajmëroi protesta në të gjitha institucionet e Kosovës.

Ai në konferencën për media ka theksuar se në Bruksel nuk është arritur asnjë marrëveshje, për të cilën është përgjegjëse Prishtina, gjë që mund të dëgjohet edhe nga përfaqësuesit ndërkombëtarë, raporton Kosovaonline.

“Ne duam vetëm paqe. Nuk i shkon askujt kur flasim për Asociacionin. Në kërkojmë vetëm të zbatohen marrëveshjet e nënshkruara. Duam të jetojmë në paqe, të jemi vetvetja në vendin tonë dhe të qëndrojmë në shekullin tonë. vatrat. Shkarkimi i Nenad Gjuriqit, vendimi për anulimin e targave serbe dhe fakti që Asociacioni nuk është formuar ende. Me ne është edhe Ivan Todosijeviq, i cili u dënua për fjalët e tij. Njësia Speciale e Policisë po ngacmojnë vëllezërit, motrat tona, janë katër baza të reja, na kanë ndaluar vaksinimin, zgjedhjet, referendumin, kanë qëlluar Sreçko Sofronijeviqin, e kanë ndaluar Dragica Gasiqin të blejë bukë, ka pasur sulme të panumërta dhe këto janë mesazhe të qarta se nuk na duan këtu, si dhe për të kthyerit se nuk janë të mirëpritur”, tha Rakiq.

Në fund, në fjalë e tij para mediave, ai shtoi se serbët nuk duan të vuajnë në territorin e Kosovës.