Aktorja e njohur flet si një grua që ka mbijetuar abuzimin seksual

Aktorja e njohur flet si një grua që ka mbijetuar abuzimin seksual

Aktorja dhe njëkohësisht modelja e njohur amerikane Pamela Denise Anderson,përmes rrjeteve sociale ka theksuar se është një nga të mbijetuarat e dhunës seksuale.

Veten e saj ajo e ka krahasuar edhe me rastin e Julian Assange, themeluesit të WikiLeaks.

Ndër të tjera Pamela është më e njohur për paraqitjet në revistën Playboy dhe për aktrimin në serialet televizive, “Home Improvement”, “Baywatch” dhe “V.I.P”.

Njoftimi i Pamelës në Instagram

Sot, dua të flas si një grua.
Një grua që ka mbijetuar përdhunim dhe abuzimin seksual. Një grua që e di se sa njerëz mizorë mund të jenë dhe sa thellë mbeten plagët në shpirtin e një gruaje. Deri më sot, mbaj mend dhimbjen tronditëse. Deri më sot unë mund ta ndiej agoninë. Deri në ditët e sotme, fytyrat e tyre vazhdojnë të ma ndalojnë gjumin – një fat që e ndajë me gratë e panumërta në mbarë botën. Jo, kurrë nuk do ta mbroja një përdhunues, nuk mund të ketë asnjë justifikim për këtë krim, as për shkelësit që nuk gëzojnë pandëshkueshmëri.

Ne i detyrohemi vetes, motrave dhe vajzave tona për të folur dhe për të luftuar vetëkënaqësinë. Por në vendosmërinë tonë për të bërë gjënë e duhur, le të mos harrojmë kurrë rrezikun e gabimit dhe fuqinë e akuzave të rreme. Për faktorët e njëjtë që pretendojnë për përdhunim kaq të vështirë për t’u dëshmuar në një gjykatë, i bëjnë ato edhe më të vështirë për t’i hedhur poshtë në gjykimin e opinionit publik. Prandaj, pohimet e rrejshme të keqpërdorimeve seksuale kanë qenë gjithmonë mjet i zgjedhjes për çdo fushatë të mohimit, shantazhit ose shpifjeve. Pasi dikush është akuzuar si “përdhunues”, qoftë i dënuar, akuzuar apo thjesht pretenduar, reputacioni i tij nuk është dënuar vetëm me vdekje, por është ekzekutuar tashmë në publik.

Dhe për këtë unë flas sot. Unë flas në mbështetje të një miku. Një mik të cilin e dua shumë, por shëndeti i të cilit po shkatërrohet, shpresat e të cilëve po pakësohen dhe koha e të cilave po mbaron. Një mik i cili ka guxuar të flasë të vërtetën në pushtet, i cili ka shkëlqyer në veprat e tyre kriminale dhe që tani po paguan çmimin. Një mik zëri i të cilit është mbytur, duart e të cilit janë prangosur dhe emri i të cilit është shpifur. Emri i tij është Julian Assange.

Le të kujtojmë se Julian nuk është dënuar asnjëherë për një vepër seksuale, se kurrë nuk është akuzuar zyrtarisht për një, dhe se asnjëherë nuk ka pasur ndonjë provë mbështetëse kundër tij. Në fakt, kur akuzat për përdhunim dolën për herë të parë në vitin 2010, Julian bashkëpunoi vullnetarisht me policinë, iu përgjigj pyetjeve të tyre dhe qëndroi në Suedi deri sa lejohej të largohej.

Pra, të mos jemi naivë. Julian Assange nuk është duke u ndjekur për përdhunim. Kjo nuk ka të bëjë me atë se kush është Julian, është se kush jemi dhe se si kemi të bëjmë me mospajtime dhe sfida themelore ndaj fshehtësisë me të cilën tradicionalisht janë kryer politikat, bizneset dhe çështjet e tjera me interes publik.