Aktorja që fitoi katër çmime Oscar, por nuk u shfaq kurrë për t’i marrë

Aktorja që fitoi katër çmime Oscar, por nuk u shfaq kurrë për t’i marrë

Për shumicën e aktorëve, një çmim Oscar është kulminacioni i karrierës.

Sidoqoftë, kishte dhe ka aktorë të cilët në historinë e çmimeve Oscar, jo vetëm që nuk ishin asnjëherë të interesuar nëse do të shpërbleheshin me të, por ata u vlerësuan dhe nuk u shfaqën kurrë që ta merrnin atë çmim.

Një shembull është rasti i Kathryn Hepburn, aktorja më e mirë e të gjitha kohërave sipas Institutit Amerikan të Filmit, e cila në karrierën e saj të gjatë rreth 70 vjet, arriti të fitonte gjithsej 4 Oskar në kategorinë e Aktores së Parë, shkruan Class, transmeton Insajderi.

Pas një totali prej 12 nominimesh, ‘Legend of Television’ u dha për interpretimet e saj në filmat “Morning Glory” (1933), “Guess Who’s Coming to Dark” (1967), “The Lion in Winter” (1968) and “On Golden Pond” (1981).

Ajo që e veçon atë nga fituesit e tjerë është fakti se ajo nuk është shfaqur kurrë në ndonjë ceremoni çmimesh për të marrë çmimin e saj personalisht.

Siç ka deklaruar: “Për mua, çmimet nuk janë asgjë. Çmimi im është puna ime”. /Insajderi.com