Amerika me konkurs në “Eurovision”

Amerika me konkurs në “Eurovision”

Konkursi muzikor më i njohuri në Evropë, “Eurovision”, e që po bashkon muzikën nga gjithë europianët duke i bashkuar në një vend.

Po ashtu edhe Amerika do të ketë një koncept të tillë që tashmë veçse ka filluar me punën drejt festivalit në bashkëpunim me të gjitha shtetet e saj.

Shfaqja në këtë perfomancë do të jetë live, në përfaqësim prej 50 shteteve.

Në skenën e “Eurovision” do të garohet për çmimin kryesor “Kënga më e mirë origjinale”, e që përbëhet nga tre raunde pasi artistët garojnë në një seri të raundeve kualifikuese, të ndjekura nga gjysmë-finalet dhe finalja e madhe përfundimtare ku një shtet do të dalë fitues.

Ndërsa, përveç votave të fansave, një juri e profesionistëve të industrisë muzikore do të jenë të pranishëm ku do të japin ekspertizën e tyre festivalit.