Artisti hedh gjyq muzeun sepse punimi i tij aksidentalisht u humb

Artisti hedh gjyq muzeun sepse punimi i tij aksidentalisht u humb

Një artist po hedh në gjyq një muze të SHBA dhe qytetin e Los Angeles pasi puna e tij u hodh aksidentalisht jashtë.

David Leë, i cili vepron nën emrin Shark Toof, po ndërmerr padi kundër Muzeut Amerikan Kinez në LA.

Sipas Los Angeles Times, Leë pretendon se muzeu hodhi punën e tij ndërsa ishte ende duke u shfaqur si pjesë e një ekspozite të vitit 2018.

Muzeu nuk i është përgjigjur kërkesës së BBC për koment.

Pjesa e Leë, e titulluar Shayu De Yi Nian Lai See (Year of the Shark Red Packet), u shfaq në oborrin e muzeut.

Në të paraqiteshin 88 çanta prej pëlhure të zbukuruar me kanavacë të varura në linjat e larjes – një dremitje për emigrantët kinezë që punojnë në biznesin e lavanderisë në SHBA.

Ideja e pjesës ishte që çantat të zhvillonin karakter individual me kalimin e kohës – të tilla si dëmtimi i diellit, shkatërrimi i kanavacës ose zbehja e bojës./Insajderi.com

BBC News