Artistja japoneze Yayoi Kusama është protagoniste e novelës grafike që tregon për jetën e saj

Artistja japoneze Yayoi Kusama është protagoniste e novelës grafike që tregon për jetën e saj

Botërat që ka krijuar artistja Yayoi Kusama i përngjajnë një realiteti alien a surreal, me të cilat ne të tjerët vetëm mund të mrekullohemi.

Artistja bashkëokohore e cila është e facionuar prej pikave, është e treguar hapur për problemet e saj me shëndetin mendor dhe ka treguar që arti ka qenë mënyra e saj për të shprehur këto probleme.

Ajo madje ka zgjedhur të jetojë në një spital psikiatrik, ku edhe vazhdon të punojë në artin e saj.

Puna dhe jeta e Kusamas’s do të jenë tematika e një novele të re grafike që quhet “Kusama: Një Biografike Grafike”.

Autorja e kësaj novele është ilustruesja tai-italiane Elisa Macellari, ndërsa libri është publikuar nga Laurence King.

Ngjarja e novelës ndjek trajektoren e artistes nga fshatrat japoneze deri në Neë York ku bë një prej artisteve më të shtrenjta, të gjalla, femër./Insajderi.com

Burimi: dazeddigital.com