Autorit të Emily në Paris nuk i vjen aspak keq për ‘klishet’ e përdorura

Autorit të Emily në Paris nuk i vjen aspak keq për ‘klishet’ e përdorura

Krijuesja e shfaqjes së hitit Netflix Emily në Paris ka mbrojtur programin pas kritikave që pamja e tij për qytetin është idealizuar dhe klishe.

Shkrimtari dhe prodhuesi ekzekutiv amerikan Darren Star tha se “nuk i vinte keq që ka bërë që Parisi të shihet përmes një lente joshëse”.

Shfaqja ndjek një të re amerikane, të luajtur nga Lily Collins, e cila udhëton në kryeqytetin francez për punë.

Filmishtë kritikuar, veçanërisht në Francë, për promovimin e imazheve stereotipike të qytetit dhe banorëve të tij.

“Asnjë klishe nuk kursehet, madje as më e dëshpëruara,” shkroi Charles Martin i Premiere në përmbledhjen e tij në gjuhën frënge kur seriali bëri debutimin e saj në fillim të këtij muaji.

“Citoni një klishe për Francën dhe Francezët dhe do ta gjeni në Emily në Paris,” ra dakord Fabien Randanne i 20 Minutave.

Seriali mori kritika edhe nga shikuesit jo francez, të cilët thanë se seriali i ngjan një versioni të librave komikë për kryeqytetin francez./Insajderi.com

Burimi: BBC News