Bananja parandalon sëmundjet kardiovaskulare

Bananja parandalon sëmundjet kardiovaskulare

Bananja  është një nga frutat më të shëndetshëm dhe të shijshëm. Ekspertët argumentojnë se bananet duhet t’i përfshini rregullisht në ushqimet tuaja ditore.

Bananet janë të pasura me kalium dhe janë të përsosura për parandalimin e sëmundjeve të zemrës

Po ashtu, thuajse si çdo frut tjetër, përmbajnë fibra që janë thelbësore në rregullimin e dhimbjeve të stomakut dhe kapsllëkut. Nëse ndjehuni të fryrë në stomak, hajeni një banane.

Bananet përmbajnë gjithashtu edhe karbohidrate, prej të cilave ne fitojmë energji. Ato kanë edhe vitaminë C dhe vitaminë B6, që do t’ju bëjnë të ndjehuni të relaksuar dhe të qetë.

Në fund,bananet kanë edhe tiptofan, që është ndezës i serotoninit, i njohur si hormoni i lumturisë. Sa më shpesh dhe do të ndjehuni aq më mirë./Insajderi.com