Banksy propozon një statujë të re që do t’i ‘lumturojë të gjithë’

Banksy propozon një statujë të re që do t’i ‘lumturojë të gjithë’

 

Ishte vetëm çështje kohe momenti kur Banksy do të rishfaqej.

Të Dielën, protestuesit e Black Lives Matter në Bristol, në Mbretërinë e Bashkuar, rrëzuan statujën e bronztë të tregtarit të skllevërve të shekullit të 17-të, Edward Colston, dhe më pas hodhën figurën në Lumin Avon. Demonstruesit në mbledhjen e vlerësuar të ishte prej 10,000 personave brohorisnin, ndërsa të tjerët e quanin aktin dramatik.

Statuja ka qëndruar në qendrën e qytetit të Bristol që nga viti 1895, por figura e saj ishte bërë gjithnjë e më kontraverse – peticione ishin nënshkruar duke kërkuar heqjen e tij, njofton Insajderi.

Duke iu përgjigjur kritikëve dhe mbështetësve të heqjes së statujës, artisti i rrugës Banksy, i cili besohet të jetë nga Bristol, hyri në Instagram për të postuar një krijim të ri mbi këtë temë.

Por ilustrimi, të cilin Banksy e shpjegoi “tërheqëse për ata që u mungon statuja dhe atyre që nuk ju mungon”, bën një propozim alternativ: ngritjen e një statuje të vetë aktit të protestës.

“Ne e tërheqim atë nga uji, e vendosim përsëri në vend, një litar rreth qafës së tij dhe krijojmë disa statuja bronzi të protestuesve të madhësisë reale, duke e tërhequr atë. Të gjithë të lumtur. Një ditë e famshme përkujtohet”, shkroi Banksy për Instagram.

Burimi: CNN