Bota në pandemi: Si do të realizohen skenat erotike në filma?

Xhirimet e filmit që u ndaluan pas mbylljes së coronavirus-it tani synojnë të rifillojnë. Industria e filmit u frymëzua nga koncepti i Bundesligës - me karantina dhe prova të vazhdueshme – në mënyrë që kamerat të vazhdojnë punën.

Bota në pandemi: Si do të realizohen skenat erotike në filma?

Çfarë do të ndodhë me përqafimet dhe puthjet në ekran pasi të kalojë stuhia COVID-19? A do të mund të realizohen skena intime, apo aktorët duhet të jenë ekstra të kujdesshëm?

Regjisori Shoojit Sircar kishte shtruar tashmë pyetjen. “Si do të realizojë bota e kinemasë skena intime në film?, në një postim në llogarinë e tij në Instagram, njofton Insajderi.

A do të lejohet që filmat të kenë skena dashurie pasi të ketë mbaruar pandemia koronavirus? Producentët dhe aktorët njësoj janë të shqetësuar për tu rikthyer në “normalitet”. Kjo pandemi mund t’i jepte fund skenave të seksit në Hollywood. Industria e televizionit dhe filmit padyshim që do të përpilojë një rregullore, veçanërisht për pjesën e xhirimit. Do të ketë udhëzime për kastat dhe ekuipazhin. Ekspertët thonë se ka të ngjarë që të gjitha skenat erotike do të duhet të pauzonin për një kohë derisa industria të mund të arrijë në një konsensus rreth asaj se si duhet vepruar.

Për javë të tëra, kineastët në Gjermani po shikojnë se si mund të vazhdojnë me projektet që duhej të shtyheshin për shkak të COVID-19. Megjithëse xhirimet në vetvete nuk ishin të ndaluara nga kufizimet, ishte praktikisht e pamundur të xhirosh dhe t’i përmbahesh rregulloreve të sigurisë. Vetëm disa prodhime në studio vazhduan punën e tyre, përfshirë seritë televizive në mbrëmje.

“Ekzistojnë dallime të qarta midis një prodhimi në studio, në të cilat distancat mund të mirëmbahen ose peizazhi mund të ndryshohet, dhe një prodhim më i madh me statista dhe xhirime të jashtme,” tha për DW producenti i filmit Nico Hofmann, kryeshefi ekzekutiv i Grupit UFA.

Producenti Nico Hofmann

Ai shpjegon se kompania tani po shqyrton të gjitha projektet e tyre aktuale dhe po vendos udhëzime specifike për secilin prodhim. “Unë jam rreptësisht kundër ri-shkrimit të skenarëve”, thotë producenti. Hofmann përkundrazi beson se xhirimet e filmit duhet të vazhdojnë pa kompromise.

Producentët janë frymëzuar nga Bundesliga për të gjetur zgjidhje, “Ne kemi mësuar shumë nga lojërat e futbollit, ku situata është shumë e krahasueshme me xhirimet: Ka ekipe para dhe pas kamerës, të cilët duhet të ndjekin rregulla të ndryshme,” thotë Hoffman.

Pra, tani për tani, nëse një skenë kërkon që aktorët të jenë më afër se 1.5 metra me njëri-tjetrin për më shumë se një minutë, ata do të duhet të karantinohen. Dhe të gjithë në grup duhet të testohen rregullisht për COVID-19, shton Hoffman.

Në industri, masa të tilla konsiderohen të domosdoshme për të përfunduar prodhimet. Një infeksion i ekuipazhit do të rrezikonte përfundimisht projektin, dhe ndoshta edhe kompaninë e prodhimit.

Sidoqoftë, masa të tilla mbrojtëse janë gjithashtu të shtrenjta. Ekipet e filmit duhet të ndahen në grupe dhe të testohen. Grupet duhet të mbeten në karantinë së bashku. /Insajderi.com

Burimi: DW