Brad Pitt kishte një psikiatër prezent në sheshxhirim për njërin nga filmat e tij

Brad Pitt kishte një psikiatër prezent në sheshxhirim për njërin nga filmat e tij

Brad Pitt, ka pasur disa nga rolet më të spikatur në historinë e Hollyëood-it. Ai madje fitoi Oskarin e tij të parë, për portretizimin e Cliff Booth, në filmin e Quentin Tarantino, “Once Upon A Time In Hollywood”.

E teksa ai po xhironte për filmin “12 Monkeys” ai pati nevojë edhe për ndihmën e një psikiatri, njofton Insajderi.

Syfy's 12 Monkeys Casts Brad Pitt's Wingnut As A Woman And Adds A ...

Për të portretizuar në mënyrë efektive karakterin psikologjik të Goines, Gilliam solli një këshilltar psikiatrik në bord për të punuar me Pitt. Doktor Lazlo Gyulai, drejtor i programit të çrregullimeve bipolare të Shkollës së Mjekësisë të Universitetit të Pensilvania, donte të ndihmonte në sigurimin e një portretizimi autentik të një pacienti të repartit psikik sesa të një stereotipi.

“Ata i bëjnë ata të duken si lunatikë, por shumë pacientë që janë të sëmurë mendorë nuk janë aspak të çmendur, veçanërisht nëse kanë depresion ose çrregullime të humorit”,  tha Gyulai për Neë York Times në vitin 2005 për kineastët që dështojnë në këtë përshkrim të veçantë. “Shpesh, me njerëz që nuk janë ekspertë, është e vështirë të kuptohet kjo, dhe ata mund të mos kuptojnë dimensionin njerëzor të tij”./Insajderi.com