Britania lëshon monedhën për të nder të grupit Queen

Royal British Mint ka lëshuar një monedhë përkujtimore ku shfaqet grupi i muzikës rok "Queen", për nder të këngëtarit Freddie Mercury dhe anëtarëve të tjerë të tij.

Britania lëshon monedhën për të nder të grupit Queen

“Ky është ai që do të thoshte moment. Ne kemi një monedhë të mbretërisë sonë prej pesë funte,” tha kitaristi i grupit Brian May.

“Në njërën anë është Mbretëresha Elisabeth dhe nga ana tjetër është Queen. Kjo nuk ka ndodhur kurrë më parë,” shtoi ai.

Të gjitha monedhat dhe kartëmonedhat britanike përmbajnë fytyrën e një monarku.

Monedha përmban logon e grupit dhe instrumentet e luajtura nga anëtarët e saj.

Monedha u lëshua në ar dhe argjend, me çmime që variojnë nga 13 funte për një monedhë argjendi dhe 2.100 për një monedhë ari.

Kjo është monedha e parë në serinë e planifikuar “Muzika e Legjendave”, ka njoftuar Royal Mint.