Captain America i parë homoseksual

Captain America i parë homoseksual

Një adoleshent që “lufton për të shtypurit dhe të harruarit” do të bëhet personazhi i parë LGBTQ + që merr mantelin e Captain America-s, shkruan The Guardian, transmeton Insajderi.

Marvel Comics po feston 80 vjetorin e heroit amerikan me fillimin e një serie të re, Shtetet e Bashkuara të Kapiten Amerikës, në të cilën Steve Rogers i tanishëm do të bashkohet me ish-Kapitenin Amerikan kur mburoja e tij do të zhduket.

Heronjtë do të bëjnë një udhëtim rrugor nëpër ShBA për të gjetur mburojën dhe do të takojnë njerëz nga “të gjitha sferat e jetës” të cilët kanë veshur mantelin e Kapiten Amerikës për të mbrojtur komunitetet e tyre.

Aaron Fischer, një adoleshent homoseksual, do të jetë i pari, në serinë e re të kufizuar, që do të dalë në qershor. /Insajderi.com