Cate Blanchett paraqitet në video instalacionin e ri nga Marco Brabilla

Cate Blanchett paraqitet në video instalacionin e ri nga Marco Brabilla

Përpos  që ka një karrierë në filma, aktorja Cate Blanchett ka luajtur në disa instalacione artistike gjatë viteve, përfshirë këtu manifestin artistic 13, ose roli i merimangës artistike.

I titulluar “The Four Temperaments” instalacioni përcjell aktoren që performon katë lloje të tipave të karaktereve bazuar në mendimin e filozofit grek Galen: Sanguine, Choleric, Melancholic dhe Phlegnatik, të cilat prezentohen nga ngjyrat verdhë, kuq, kaltërt dhe gjelbërt.

Blanchet në video u drejtohet shikuesve me fjalë direkte si “I love you” ose “I don’t love you”. Efekti dhe interaksioni tregojnë  se si nëntonet emocionale mund të ndryshojnë me lëvizjet më të vogla.

The Four Temperaments do ta ketë premierën në Berlin’s Michael Fuchs Gallery më 11 shtator./Insajderi.com

Burmi: Dazed Magazine