Çfarë fshehin pikturat më të famshme në botë?

Çfarë fshehin pikturat më të famshme në botë?

Artistët shumë shpesh lënë mesazhe të veçanta në punimet e tyre. Por ne jemi mësuar të shohim pikturat në tërësi, pa u kushtuar vëmendje detajeve në dukje të parëndësishme.

Balena që nuk ishte.

9 Details We Never Noticed in Famous Paintings

Ky peizazh shumë modest e ka fshehur të vërtetën për 150 vjet. Një restaurues, duke pastruar sipërfaqen e fotos, gjeti mbi të një balenë të pikturuar, në breg. Artisti Hendrick van Anthonissen vendosi të pikturojë mbi të, duke menduar se një vepër pa një kafshë të ngordhur do të ishte më e pëlqyer nga publiku.

Kodi da Vinci

9 Details We Never Noticed in Famous Paintings

Anëtarët e Komitetit Kombëtar të Italisë për Trashëgiminë Kulturore gjetën shkronjat “LV” në syrin e djathtë të Mona Lizës. Ato mund të tregojnë emrin e artistit, Leonardo da Vinci.

Një zbulim tjetër janë simbolet në urë, që duket se janë numri 72. Besohet se ura (e shkatërruar në vitin 1472) prapa shpatullës së majtë të gruas është në qytetin italian të Bobbio.

Mashkull apo femër?

9 Details We Never Noticed in Famous Paintings

Për një kohë të gjatë, personi në këtë pikturë nga Caravaggio konsiderohej një grua. Vetëm në fillim të shekullit të 20-të kritikët e artit panë një djalë të ri me lahutë. Disa shenja tregojnë këtë: notat janë pjesa bas e “You knoë I love you and adore you” të Jacques Arcadelt, si dhe lahutën dhe violinën, të konsideruara instrumente mashkullorë në kohën e Caravaggio-s.

Persefonia dhe Hadi

9 Details We Never Noticed in Famous Paintings

Shikoni karficën: tregon Persefoninë, perëndeshën greke të korrjes dhe mbretëreshën e botës së nëndheshme. Sipas legjendës, Persefonia u rrëmbye nga Hadi, dhe sfurku në duart e fermerit është ashtu si treidenti i Hadit.

Grant Wood ka shpërndarë shumë detaje përreth: për shembull, qepjet në xhinsin e burrit në përgjithësi, vija në këmishën e tij, kornizat e dritareve dhe madje edhe bima në sfond imiton formën e sfurkut.

Turbulenca e Van Gogh-it.

9 Details We Never Noticed in Famous Paintings

Në vitin 2004, shkencëtarët vëzhguan vorbullat e reve, pluhurit dhe gazit rreth një ylli të largët. Interesante, ky fenomen u kujtoi atyre “Natën me Yje” nga holandezi.

Pas studimit të pikturës, studiuesit arritën në një përfundim: mund të argumentohet se Van Gogh kapi një nga konceptet më të vështira në fizikë dhe matematikë – turbulencën – në pëlhurë.

Një fytyrë në një enë.

9 Details We Never Noticed in Famous Paintings

“Bacchus”, një nga pikturat më të famshme nga Caravaggio, duket mjaft e zakonshme, por një grup ekspertësh arritën të shohin diçka të veçantë brenda enës së verës: një autoportret miniaturë të artistit.

Jeta dhe vdekja nga kënde të ndryshme.

9 Details We Never Noticed in Famous Paintings

Objekti i çuditshëm i vendosur në dyshemenë e “Ambasadorëve” është një kafkë. Hans Holbein i Riu bëri një hile: kur shikojmë drejt pikturën, shohim një person të zhytur në një rutinë. Vdekja tani është pothuajse një iluzion që nuk ia vlen të merret vesh. Por në këndin “e duhur”, vdekja kthehet në realitetin e vetëm, një realitet që shtrembëron jetën që njohim. /Insajderi.com

Burimi: Bright Side