Christopher Nolan: Studiot filmike mund të arrijnë në konkluzione të gabuara për filmin Tenet

Christopher Nolan: Studiot filmike mund të arrijnë në konkluzione të gabuara për filmin Tenet

Regjisori Christopher Nolan beson se studiot e filmit kanë “nxjerrë konkluzione të gabuara” nga performanca e kinemasë së filmit të tij Tenet.

Tenet ka fituar gati 350 milion dollarë globalisht që nga gushti, më pak sesa mund të kishte marrë në kohërat para-pandemisë.

Nolan tha se kishte frikë se studiot do të përdornin performancën e filmit në disa vende si një “justifikim” kur të shqyrtojnë nëse do të dilnin filmi do të shfaqet në kinema të tjera.

Ai tha se ata duhet të përqendrohen në “përshtatjen” dhe “rindërtimin e biznesit tonë”.

Shumë kinema janë detyruar të mbyllin dyert e tyre për shkak të koronavirusit, dhe shumicës së filmave të tjerë të profilit të lartë u është vonuar shfaqja ose janë zhvendosur në transmetim.

Nolan tha për Los Angeles Times se Warner Bros kishte marrë vendimin për të lansuar filmin sci-fi, lansimi i parë i madh në kinema në studio që nga fillimi i pandemisë.

Prodhuesi britanik i filmit tha se ishte “i entuziazmuar” që Tenet kishte bërë aq para – që ishte më shumë nga sa mendonin që do të arrinin gjatë një pandemie.

Megjithatë, ai gjithashtu shqetësohej se ishte gjykuar padrejtësisht nga standardet e vitit 2019, “viti më i madh për filmat teatral në histori”./Insajderi.com

BBC News