Çmimi “Gruaja e Vitit” e Cardi B prezentohet nga nëna e Breonna Taylor

Çmimi “Gruaja e Vitit” e Cardi B prezentohet nga nëna e Breonna Taylor

Në vitin 2020 Cardi B ka qenë një zë i hapur për drejtësinë sociale dhe një figure kyqe në aktivizmin politik.

Është ky kombinim i fuqishëm që i dha reperes titullin Gruaja e Vitit në ngjarjen Billboard’s Women in Music, i cili iu prezantua asaj nga mamaja e Breonna Taylor.

Vajza e Tamika Palmer u vra në shtëpinë e saj gjatë një sulmi policor në 13 mars.

Vdekja e saj, së bashku me vrasjen tragjike të George Floyd në maj, ishte një nga katalizatorët për demonstratat urgjente të Jetës së Zezë, të cilat u përhapën në të gjithë botën.

Në gusht, Cardi u bëri thirrje më shumë homologëve të saj meshkuj të flasin për vdekjen e Taylor. “Ajo dukej sikur po dëgjonte muzikën tonë”, tha ajo. “Ajo dukej sikur ishte adhuruesja jua. Ju duhet të qëndroni përkrah saj”.

Më vonë, ajo shtoi: “Ajo që policia i bëri Taylor është vërtet e ngatërruar. Cili është justifikimi? Pse polici nuk është në burg? A nuk ishte krim ajo që ai bëri? Ashtë një krim! Dhe nuk falje. As nuk e di se si mamaja e saj e mban akoma kokën lart. E pabesueshme ”./Insajderi.com

Dazed Magazine