Çokollata e zezë zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare

Çokollata e zezë zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare

Konsumi i moderuar i çokollatës së zezë mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe çdo ditë, pa dëmtim të shëndetit, mund të konsumohen 50 gramë çokollata.

Sipas studimeve, konsumi i moderuar i çokollatës së zezë dhe të zezë përmirëson parametrat metabolikë dhe ul rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Përveç kësaj, është provuar efekti pozitiv i kakaos në punën e trurit, glukozës në gjak dhe lipideve, transmeton KosovaPress.

Ekspertët besojnë se pa dëmtimin e shëndetit, 50 gramë çokollata të zezë mund të konsumohen në baza ditore, por ata rekomandojnë që ajo të jetë në gjysmën e parë të ditës, pasi është një ushqim shumë kalorik dhe përveç kësaj përmban substanca që e bëjnë të vështirë për të fjetur.